SÜTIKÉK - RECEPTTÁR

Összegyűjtött, kipróbált receptjeim gyűjteménye

ALMASZALÁMI

 

Hozzávalók:

25

dkg

megtisztított puha alma (tisztán mérve)

25

dkg

cukor

3

dkg

vaj

5

dkg

darált dió

5

dkg

mazsola

1

púpozott  ek

kakaó

 

cukor a

 külsejére

Elkészítés:

Az almát vékonyra szeleteljük, majd a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk, míg teljesen szét nem fő. Ekkor belekeverjük a diót, a mazsolát és a kakaót, és kevergetve olyan sűrűre főzzük, hogy összetapadjon. (vigyázni kell, mert könnyen leég!)

Gyúródeszkára cukrot hintünk, és az almás masszát csíkban ráhalmozzuk, majd hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt, vizes kézzel hengert formázunk belőle és a cukorba forgatjuk.
Néhány napig állni hagyjuk (szellős helyen), hogy megszikkadjon, majd vizes késsel szeleteljük
.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 6
Heti: 59
Havi: 381
Össz.: 72 704

Látogatottság növelés
Oldal: ALMA SZALÁMI
SÜTIKÉK - RECEPTTÁR - © 2008 - 2024 - sutikek.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »