ALMASZALÁMI
Hozzávalók:
25 |
dkg |
megtisztított puha alma (tisztán mérve) |
25 |
dkg |
cukor |
3 |
dkg |
vaj |
5 |
dkg |
darált dió |
5 |
dkg |
mazsola |
1 |
púpozott ek |
kakaó |
|
cukor a |
külsejére |
Elkészítés:
Az almát vékonyra szeleteljük, majd a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk, míg teljesen szét nem fő. Ekkor belekeverjük a diót, a mazsolát és a kakaót, és kevergetve olyan sűrűre főzzük, hogy összetapadjon. (vigyázni kell, mert könnyen leég!)
Gyúródeszkára cukrot hintünk, és az almás masszát csíkban ráhalmozzuk, majd hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, vizes kézzel hengert formázunk belőle és a cukorba forgatjuk.
Néhány napig állni hagyjuk (szellős helyen), hogy megszikkadjon, majd vizes késsel szeleteljük.