DARÁZSFÉSZEK Hozzávalók: Kovászhoz 20 dkg liszt 2 db Budafoki élesztő 5 dkg cukor Kevés langyos tej Tésztához 1 kg liszt 4 db tojás sárga 500 gr Ráma 20 dkg cukor Dió Öntethez 1 l tej 30 dkg cukor 4 cs v.cukor Elkészítés: A lisztből, a tojás sárgából, pici sóból és a kovászból jó puha tésztát gyúrunk. Két cipót formázunk belőle. A margarint a cukorral kikavarjuk és a kinyújtott cipókra kenjük. A cipókat felgöngyöljük és 3 ujjnyi szélességűekre felvágjuk. Tepsibe tesszük és 1 órát kelesztjük. Sütőbe tesszük. Sütés közben, ahogy pirosodik, locsolgatjuk a tejes cukorral. Kb 2 ek-lal egy-egy darázsfészekre. Megsütés előtt közvetlen is locsoljuk.