Hozzávalók:
25 dkg túró,
10 dkg porcukor,
15 dkg kókuszreszelék,
1 cs vaníliás cukor,
fél citrom reszelt héja;
Csokimázhoz:
20-30 dkg ét tortabevonó,
8-10 dkg sütőmargarin,
sütőrács, amin a golyókat lecsepegtetjük
Elkészítés:
A túrót összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a kókuszreszelékkel, majd gombócokat formázunk belőle.
A csokibevonathoz a tortabevonót lábosba tördeljük, és forró gőz fölé tesszük. Eközben egy másik lábosban megolvasztjuk a vajat, és alacsony lángon addig sütjük, amíg serceg – ezzel kisütjük a benne lévő felesleges vizet. Amikor már enyhül a sercegés, levesszük a tűzről, nehogy megégjen. Az olvasztott tortabevonóhoz annyi vajat keverünk, hogy közepesen sűrű, de inkább folyós masszát kapjunk.
A rácsokat, amire a kész golyókat tesszük, egy tepsi fölé tesszük, hogy a lecsepegett csokit felfogja, majd egy villával a masszába mártjuk a golyókat, és a rácson hagyjuk 10-15 percet, hogy megszilárduljon a csoki.