ÁGICA FINOMTORTÁJA
Hozzávalók:
3 |
nagy |
alma |
20 |
dkg |
margarin |
20 |
dkg |
cukor |
5 |
db |
tojás |
18-20 |
dkg |
liszt |
fél |
cs. |
sütőpor |
|
reszelt |
citromhéj |
1,5 |
dl |
tejföl |
1 |
cs |
vaníliás cukor |
4 |
evőkanál |
tej |
Elkészítése:
A vajat kikeverem 15 dkg cukorral, majd belekeverek 3 tojást egyenként. Hozzáadom a reszelt citromhéjat. Ezután beleteszem a sütőporral elkevert lisztet, és hozzáöntök 4 evőkanál tejet. Ezt beleteszem egy margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kapcsos tortaformába. Ezután megpucolom az almát, kiveszem a magházát és felvágom vékony szeletekre. Ezután megszórom egy kevés citromhéjjal.
A tejfölt összekeverem a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a 2 tojással. A felét ráteszem a tortaformában lévő tésztára. Erre rápakolom az almaszeleteket egymás mellé, hogy belepjék a tésztát, de mindenhol csak egy vékony szelet.
Erre ráteszem a maradék tejfölös öntetet, és a sütőben 40 percig sütöm. Akkor van kész, ha a tetején a tejföl már nem folyós. Ha készen van, a tetejére egy kis lekvárt vagy mézet kenek, és megszórom fahéjas cukorral. Isteni Nagyon egyszerű és gyors. A siker eddig még nem maradt el!