CAPUCCINO SZELET
Hozzávalók:
1 teáskanál kakaópor
2 púpozott teáskanál kávépor
22,5 dkg puha vaj ( 25 dkg)
22,5 dkg kristálycukor (25 dkg)
4 db tojás (5 )
22,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
A csoki krémhez:
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg puha vaj
5 evőkanál tej
2 dkg porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljük ki sütőpapírral egy téglalap alakú tortaforma alját. Keverjük össze a kakaó- és kávéport 2 evőkanál meleg vízzel. Tegyük nagy tálba a tészta többi hozzávalójával együtt. Konyhai robotgéppel keverjük addig, amíg jól összevegyülnek az alkotórészek. Öntsük a tortaformába, ( süthetjük gáztepsibe is) és egyengessük el. Süssük 30-40 percig, amíg felemelkedik, és szilárdnak érezzük, ha hozzáérünk. Hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd borítsuk ki, és távolítsuk el róla a sütőpapírt.
A krém:
Olvasszuk meg a csokoládét és a vajat 3 evőkanál tejben gőz fölött. Közben kevergessük, szitáljuk hozzá a porcukrot, és öntsük bele a maradék tejet. Dolgozzuk simára, majd kenjük a tortára, végül hintsük meg a tetejét porcukorral.
Megjegyzés:
Tejcsoki helyett használhatunk a tetejére fehércsokit, viszont azt ne porcukorral, hanem kakaóporral hintsük meg! Jól bírja a mélyhűtést, nagyon laktató.
Sütés: 175 fokon 20 perc, ha közepes gáztepsibe sütjük.