BAKACSÓK
Hozzávalók:
A tésztához:
6 |
db |
tojás |
12 |
evőkanál |
cukor |
6 |
evőkanál |
forró víz |
18 |
dkg |
darált dió |
6 |
evőkanál |
liszt |
1 |
csomag |
sütőpor |
A krémhez:
20 |
dkg |
porcukor |
20 |
dkg |
margarin |
2 |
db |
tojás sárga |
1 |
dl |
erős kávé |
A tetejére:
rumos meggy vagy rumba áztatott mazsola
Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját a cukorral és a forró vízzel jól kikeverjük. Ehhez adjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd a 6 tojás keményre vert habját gyengén beleforgatjuk, megsütjük.
A krémhez a kávé kivételével a hozzávalókat elkeverjük, majd folytonos keverés közben hozzáadunk 1 dl erős meleg kávét.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, és egy csomag rumba áztatott mazsolával vagy rumos meggyel megszórjuk.
A tetejére csokoládét reszelünk.
Megjegyzés:
Jó étvágyat!